Bones Pràctiques 1B.P.  A LES ESCOLES PÚBLIQUES DE N. BARRIS

Classes d'Anglès en TV desde l'Escola Splai

El dilluns 10 de Novembre, El Punt Avui TV ha començat a emetre "L'hora d'anglès (English Hour)" una programació d'una hora diària en anglès de 18:00 a 19:00 de la tarda.

Els dilluns, dimecres i divendres l’emissió comença amb “The Class”, una sèrie que documenta, sense guió previ, la vida d’una classe d’anglès de primer de primària a l'Escola Splai de Barcelona. També es poden seguir tots els capítols al Bloc d'anglès de l'Escola Splai:

http://blocs.xtec.cat/anglesceipsplai/the-class/

La sèrie (que compta amb la col·laboració dels Estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, el Departament d'Ensenyament i l’assessorament d’APAC) vol documentar el procés d’aprenentatge, amb la seves joies i les seves dificultats, i per això tot és vist des dels ulls dels nens i nenes. Més enllà de la classe i els seus continguts d’aprenentatge, la sèrie va presentant aspectes de tot el que volta el món de l’escola i el procés educatiu: les relacions entre els alumnes, els serveis generals de l’escola, la vida del barri, l’entorn urbà, el pas de les estacions, etc.

Al final de cada capítol de “The Class”, s’emet “Story Time”, durant el qual tres diferents narradores expliquen d’una manera directa a la càmera un conte en anglès. Les narradores són professores que treballen al Young Learners Centre de l’Institut Britànic.
El programa es repeteix els dissabtes de 9:30 a 11:30 i els diumenges de 16:00 a 17:00 de la tarda


Escola Splai: L’anglès més enllà de l’aula A l'Escola Splai, treballem la llengua anglesa potenciant l’expressió oral i incloent l’ús de les noves tecnologies a la planificació i la realització d'activitats a l'aula. Arrel de la nostra participació al Projecte de Llengües Estrangeres (2007-10) vam poder observar els beneficis de  la integració de les TIC a l’aula. La difusió dels resultats al Bloc "L'anglès a l'Escola Splai" pot millorar l'expressió oral dels alumnes i servir de suport a les famílies amb dificultats per ajudar els seus fills/es en aquesta llengua. A més de tenir un recurs per poder revisar els continguts treballats a l'aula les 24 hores del dia.
A les sessions de mig grup, es presenten activitats per fomentar la parla en llengua anglesa: embarbussaments, jocs de taula, cançons, rimes, exposicions oral sobre altres matèries, diàlegs... Cada alumne pot veure al bloc la seva actuació i comprovar la seva evolució i la dels seus companys. Al final del curs l'alumnat rep un DVD amb totes les seves gravacions a l'etapa d'Educació primària, prop d'uns 100 enregistraments per alumne.
  Al bloc hi podreu trobar els dictats online enregistrats pel mestre que els ajuden a millorar l'ortografia, els concursos de comprensió oral, les activitats online que el mestre posa al final de cada sessió i els treballs corresponents als Projectes E-twinning que estem duent a terme amb dues escoles de Londres.
  Aquest any tenim al bloc seccions de dibuixos animats en llengua anglesa, de contes i una altra d'Audiollibres amb els àudios dels contes en anglès que agafen en préstec a la biblioteca escolar. Això els possibilita escoltar la pronuncia i llegir plegats amb les seves famílies.FESTA DE LES CULTURES A L’ESCOLA VÍCTOR CATALÀL’AMPA de l’escola Víctor Català ha organitzat a final del mes de maig la 3ª edició de la Festa de les Cultures.
La jornada, a més a més de festiva, mostra el grau de cohesió social que hi ha al nostre centre. Aquest any han participat famílies dels següents països: Bolívia, Argentina, Xina, Palestina, Filipines, Pakistan i Catalunya. Han cuinat diferents plats típics i tothom ha pogut tastar-los.
Paral·lelament, a l’escenari s’han realitzat diferents espectacles de dansa i música. Enguany les entitats col·laboradores han estat:

GRUP SARDANISTA “MAIG” COLLA JUVENIL XALDIGA
ACADEMIA INFANTIL DE BAILE i el CORO ROCIERO DEL CENTRO  GARCIA LORCA
GRUPO DE BAILE DE LA ASOCIACION CULTURAL RENACER BOLIVIANO
DIABLES DE NOU BARRIS
COLLA DE GITANES DE SANTA EULALIA DE RONÇANA
ESCUELA DE DANZAS FILIPINAS ACADEMIA PINOY
ASSOCIACIÓ XINESA D’INTERCANVI CULTURAL

GRUP DE BALL CASAL PROSPERITAT


En aquesta pàgina anirem publicant les informacions que els diferents centres ens facin arribar com a "Bones Pràctiques".
Feu arribar les informacions a a8002344@xtec.cat fent servir el següent model